Festival de Muntanya a la Tinença de Benifassà

Desenes d'actes se celebren en diversos punts del parc natural

L’associació d’empresaris turístics de la Tinença i l’Ajuntament de la Pobla de Benifassà han organitzat aquest cap de setmana el festival de muntanya de la Tinença de Benifassà, amb el suport de la Diputació de Castelló i el Patronat Provincial de turisme. Eixides en kayak per l’embassament d’Ulldecona, rutes en cavall, cursos d’escalada o espeleologia, documentals de natura, excursions, exhibicions de cetreria, tirolina… una gran oferta d’activitats per a totes les edats en un entorn espectacular.

Una de les més participatives va ser el taller d’escalada i tirolina que se celebrava diumenge de matí a la Pobla de Benifassà, on hi van poder participar tant els veïns de la tinença com els visitants que, sense saber-ho, es van trobar amb un munt d’activitats per amenitzar el cap de setmana.

Molt a prop d’on es feien els tallers d’escalada i en la mateixa localitat, es podia gaudir d’un passeig a cavall guiat al voltant de la Pobla de Benifassà. No calia tindre coneixements a l’hora de muntar, i això va fer que molta gent vinguda de tot arreu s’apuntara a aquesta activitat.

Per altra banda, a Castell de Cabres, s’ha celebrat una exhibició de cetreria a càrrec de Pedro Saiz, campió mundial. Pedro es dedica a la cria de falcons en finques de Múrcia i Conca, i va portar fins a la tinença alguns d’aquestos exemplars.

L’exhibició s’ha hagut de realitzar als afores de castell de Cabres, ja que el lloc on s’havia pensat inicialment tenia a prop un cable de telèfon que podia fer perillar els falcons. A més de l’exhibició de les rapaces volant a tota velocitat, les persones que s’hi han an acostat han pogut vore de ben a prop els exemplars que Pedro i el seu equip han portat a la tinença, i fins i tot s’han pogut fotografiar amb ells.

Un cap de setmana farcit d’activitats en plena natura que ha atret a gent vinguda de tot arreu i que ha servit, una vegada més, per mostrar les meravelles del parc natural de la Tinença de Benifassà.

Directe