Vilafranca inaugura l’any en que és Capital Cultural de la Comunitat

El municipi dels Ports comparteix aquesta distinció amb la ciutat d'Altea

Coincidint amb la inauguració de la XX Mostra de Teatre Capsigrany, veïns i veïnes de Vilafranca s’han reunit aquest divendres per a engegar el període com a capital cultural de la Comunitat Valenciana durant l’any 2019, en una cerimònia celebrada a la sala Carles Pons de la casa de la cultura. En una exhibició senzilla però sentida de tots els elements que formen part del patrimoni cultural Vilafranquí.

Vilafranca i Altea
comparteixen capitalitat

Vilafranca ha aconseguit aquesta distinció després de presentar una candidatura que reflecteix la importància que la producció cultural té per a la localitat.

La ciutat d’Altea ha aconseguit aquest guardó juntament amb Vilafranca, sent així una ciutat i un poble els designats. Si bé hi ha moltes diferències entre les dues poblacions, aquestes tenen en comú l’esperit d’impulsar la cultura.

L’elecció també representa la dualitat entre la costa i la muntanya que es pot trobar a la Comunitat Valenciana. Aquesta diversitat és un dels punts forts de la terra i es veu representada en l’elecció de Vilafranca i d’Altea com a capitals culturals. En el cas de Vilafranca, la capitalitat cultural es decidia pel projecte del municipi al voltant de la programació cultural, esportiva i festiva del municipi que s’arreplega a L’Agenda Activa trimestral i en la que participa gran part del seu teixit associatiu per fer-la possible. Per tant ha sigut l’ampla oferta cultural que habitualment ofereix Vilafranca, juntament amb el treball de les associacions amb les que compta el municipi i que realitza gran quantitat d’esdeveniment de tot tipus durant l’any el que ha fet mereixedora a la localitat d’aquesta distinció que el dijous 6 de juny es va lliurar ja al Centre Cultural del Carme de la ciutat de València.

Fa tres anys que la Generalitat Valenciana ha impulsat la figura de la Capital Cultural per a posar en valor el patrimoni dels municipis de la regió, convertint-se així en un guardó cada cop més rellevant.

Vilafranca ostentarà aquesta distinció fins a maig del 2020 convertint-se, durant aquest període, en un dels referents de la cultura valenciana.

Directe