Benicarló celebrarà el primer ExpoClick en homenatge als playmobils

La cita tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de juliol i coincidirà amb el 5é aniversari del projecte El Joc de la Vida

La Regidoria de Joventut ha organitzat conjuntament amb l’autor d’El Joc de la Vida, Cristian Arín, la primera edició d’ExpoClick Bló, un projecte exportat de la ciutat veïna d’Amposta (el Montsià) que reuneix anualment centenars de persones al voltant d’una exposició de diorames de Playmobil. La mostra arribarà a Benicarló de la mà del jove benicarlando Cristian Arín, que des de fa cinc anys capitaneja el projecte El Joc de la Vida, una sèrie d’exposicions fotogràfiques i de diorames que tenen els clicks com a protagonistes absoluts.

La regidora de Joventut, Susana Pérez, ha explicat que «aquest és un project que s’emmarca perfectament en l’Àrea de Joventut» i ha subratllat que «la nostra idea no era quedar-nos només en l’exposició de Playmobil, sinó que volíem fer un pas més enllà». En aquest sentit, Pérez ha detallat que l’ExpoClick Bló 2019 tindrà també una vessant benèfica, atés que les donacions aniran destinades a l’Associació de Fibrosi Quística de la Comunitat Valenciana, que representa les persones que pateixen aquesta malaltia, una malaltia rara, crònica i degenerativa que afecta al sistema respiratori i al sistema digestiu. Avui dia, és la malaltia rara més freqüent a la província de Castelló.

El president de l’associació, Pedro Pérez, ha agraït a l’Ajuntament de Benicarló i a Cristian Arín la possibilitat de formar part d’aquest projecte. «Ens fa molta il·lusió —ha dit Pérez— ser el punt de partida d’aquest vessant solidari que estem segurs que serà un èxit».

Per la seua banda, l’ideòleg del projecte, Cristian Arín, ha anunciat que l’associació Somosclicks d’aficionats als Playmobils participaran en la mostra ExpoClick de Benicarló i ha defensat la doble finalitat de l’exposició. «Volem que la gent s’ho passe bé amb els nostres diorames però també volem que els visitants coneguen altres realitats i donar visibilitat a les malalties minoritàries».

L’exposició ExpoClick Bló 2019 tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de juliol al Magatzem de la Mar. L’entrada serà un donatiu d’1 euro, que es destinarà íntegrament a l’ Associació de Fibrosi Quística de la Comunitat Valenciana.

Directe