Benassal participa en l’Estiu Literari de Maestrat Viu

Amb rutes literàries, el club de lectura i una trobada literària, centrades en Carles Salvador

Maestrat Viu ha posat en marxa una sèrie d’activitats per a posar en valor la cultura i literatura valenciana durant els mesos d’estiu. En aquesta tercera edició d’Estiu Literari al Maestrat s’han creat tres blocs diferenciats com són les rutes literàries, el club de lectura i una trobada literària. Totes les activitats estan obertes al públic en general prèvia inscripció. Aquelles persones que siguen docents es poden apuntar també des del CEFIRE de Vinaròs.

Benassal participa en les jornades literàries amb diverses activitats centrades, principalment, en la figura del mestre i gramàtic Carles Salvador. El 2 d’agost se celebrarà a les 19.30h en la Fundació Carles Salvador l’activitat Lletres en Viu: Club de Lectura amb El guardià de les trufes i el seu autor Fèlix Edo; el dia 3 d’agost a les 10h hi haurà una trobada literària al Saló d’Actes de Cajamar en el qual Andreu Beltrán oferirà la ponència Carles Salvador i la Renovació de la poesia valenciana; Tània Muñoz parlarà de Les falòrnies del so Pepo: estudi introductori sobre les rondalles d’Eliseu Bellés; Sussana Sebastià farà el mateix amb L’interior, fotografia i poesia que donen veu als nostres pobles; Òscar Pérez Silvestre i Paquita Boix Tena parlaran sobre Francesc Boix Senmartí: el mestre que estimava la natura i la poesia; i per a acabar la jornada hi haurà una taula redona sobre la transmissió de la literatura al Maestrat. De la mateixa manera, el dissabte 31 d’agost Andreu Beltran guiarà una ruta literària sobre Carles Salvador a Benassal.

Directe