L’art rupestre del Mas de la Rambla de Portell, obert a tots

La visita tornarà a realitzar-se el 6 de juliol i el 7 de setembre

Aquest diumenge veïns i turistes, amants de l’art rupestre o curiosos, van tindre l’oportunitat de conéixer les pintures rupestres del Mas de la Rambla de Portell gràcies a una visita guiada gratuïta organitzada pel Museu de la Valltorta i la Generalitat Valenciana per a posar en valor el patrimoni prehistòric de la zona.

Les pintures van ser descobertes fa poc més de 5 anys

Aquestes pintures rupestres no estan en l’interior d’una cova, sinó en el que es denomina un abrig. A pesar de ser una zona rocosa resguardada, la cabra pintada fa milers d’anys -la figura més – s’ha escalfat al sol i s’ha remullat amb la pluja durant vora 7.000 anys. Donades eixes característiques, l’estat de conservació d’aquesta i altres 28 pintures rupestres de l’Abric del Mas de la Rambla de Portell, és excepcional. Les pintures van ser trobades per dos veïns de Portell, Ismael Gil que és masover, té animals en aquesta zona i coneix molt bé el terreny i Jacint Cerdà, un biòleg apassiona’t la natura. Tots dos, en una eixida pel terme, a més de l’espectacular paisatge, van veure alguna cosa més. El dubte se’l van guardar sis anys. No va ser fins coincidir amb dos arqueòlegs que treballaven al poble quan van recordar el que havien vist i els ho van notificar.

La troballa va estat estudiada per Inés Domingo, investigadora de l’Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats en la Universitat de Barcelona especialista en art rupestre. Posteriorment aquesta es va presentar als veïns de Portell i també a la premsa, començant les visites guiades, com és el cas d’aquesta que s’ha fet el primer cap de setmana de juny.

La visita tornarà a realitzar-se el 6 de juliol i el 7 de setembre a les 16.30h.

Directe