Durant dos dies, les aus de Forcall prenen el protagonisme

Amb la 8a edició de la marató ornitològica de la comarca dels Ports

Durant dos dies, les aus de Forcall prenen el protagonisme
FOTO: Grup Au d'Ornitologia

Aquest dissabte, 1 de juny, ha finalitzat la 8a edició de la marató ornitològica de la comarca dels Ports organitzada enguany pel Grup Au d’Ornitologia i l’ajuntament del Forcall.

La marató que va començar divendres 31 de maig a les 14 hores pels tres equips que se van participar. Al llarg dels dos dies els tres equips formats per tres persones enguany. Van recórrer la comarca dels Ports amb vehicles cadascú amb un recorreguts en els que es fa una estació d’escolta, “un mètode científic utilitzat en ornitologia, que consisteix en aturar-se en un lloc segons l’ecosistema i anotar durant un màxim de cinc minuts les diferents aus que han estat visualitzades o identificades pel seu cant pels experts. I així repetint als diferents ecosistemes de la comarca. Pinars, urbà, riu, estepa, etc. El número màxim d’espècies que segons els experts es pot trobar als Ports és sobre 115 aus diferents”, apunta l’organització.

Segons els resultats dels contactes dels tres equips la 8a Marató ornitològica dels Ports amb edició 2019 al Forcall ha donat un número de 99 espècies identificades. “Això ens confirma l’alta biodiversitat d’espècies d’aus als Ports la majoria de les quals es troben en període de nidificació i que cal remarcar l’importància de la comarca i de la conservació del seu medi ambient”, conclouen.

Directe