Trobada fi de curs de parròquies de la comarca dels Ports

Amb una caminada entre Portell i La Mata parant a Les Alberedes

Les Parròquies de la comarca dels Ports, exceptuant Vilafranca i Ares que pertanyen a la Diòcesi de Sogorb-Castelló han participat d’una nova trobada de convivència desenvolupada entre Portell i La Mata. L’activitat començava dissabte pel matí a l’ermita de l’Esperança, patrona de Portell des d’on s’iniciava la caminada de 16 kilòmetres fins a La Mata. A la Plaça de la Mare de Déu anirien acudint tots els caminants, joves i menuts que primer van rebre una sèrie d’indicacions per a la jornada al mateix ermitori de l’Esperança. Una activitat que es realitza tots els anys a la part final del curs.

En aquesta ruta, no únicament participen els xiquets i xiquetes, sinó que es pretén que siga unes jornades de convivència familiars. A més, en aquesta activitat s’ha treballat també la vida dels sants per on transcorre el camí o d’altres que tenen una important rellevància a la comarca per a que els menuts les puguen conèixer.

Aquesta trobada de les Parròquies dels Ports en arribar a La Mata continuava també diumenge, fent nit en aquesta població fi de la ruta senderista iniciada pel matí a Portell.

Per dinar es feia parada a Sant Marc de les Alberedes, llogaret del terme de Portell on primerament es va visitar l’ermitori. Seguidament s’aprofitava per dinar i descansar una estona en aquest fantàstic paratge. Les caminades de les Parròquies en aquestes trobades es remunten ja a fa molts anys.

Una ruta de 16 kilòmetres, passant per les Alberedes i La Cuba per arribar a La Mata en una bonica marxa senderista en aquesta zona on limiten les provincies de Terol i Castelló.

Habitualment en aquesta activitat es tria primer el poble on realitzaran els actes principals de la trobada i posteriorment es selecciona la ruta més convenient. En una jornada gris i amb amenaça de pluja, el temps va acompanyar als joves caminants de la comarca.

Directe