Les “Instruccions per a no tenir por si ve La Pastora” no aconsegueixen el Max

La Ravalera teatre estaven nominades en dues categories

FOTO: La Ravalera Teatre

Finalment els Premis Max no s’han fixat en el teatre castellonenc. L’obra “Instruccions per a no tenir por si ve Las Pastora”, de La Ravalera Teatre. Núria Vizcarro era candidata en la secció Millor Autoria Revelació i, a més, l’obra sobre el maquis vallibonenc que interpreta amb Laia Porcar estava també nominada a Millor Espectacle Revelació.

La companyia teatral, mitjançat les xarxes socials ha declarat que “va ser una nit molt bonica tot i que no vam poder pujar a recollir cap Max. Teníem un discurset preparat per si les mosques…, i com tenim ganes de donar les gràcies, sobretot després de sentir l’estima de molts amics i familiars que vau estar fent força amb nosaltres des de la distància”.

A més, han volgut fer públic el que tenien pensat dir en cas de guanyar. “Dedicamos este premio a la memoria de Florencio Pla Messeguer, la Pastora, que sufrió el ser señalado y perseguido por ser diferente, por no ser lo que se esperaba, por disentir. No es el único, hoy vivimos en un lugar donde hay un dictador en un mauseolo y un poeta en una cuneta, y donde se te puede juzgar y encarcelar por cantar, por querer votar o por disentir. Nosotras pensamos que el teatro, la cultura son la mejor arma contra la represión y el olvido, por la libertad y el amor”.

“Instruccions per no tenir
por si ve la Pastora”

“Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora” és un treball al voltant d’aquesta figura llegendària de la comarca dels ports. L’obra tracta sobre la vida i llegenda de Florencio Pla Meseguer, relacionant-lo amb altres mites i explorant al seu cantó diferents conceptes.

Tot i que l’obra s’articula des del concepte de la por, la vida de la pastora dóna peu a tractar molts de temes. Fins i tot, comparar com la vida ha canviat des d’aquella època fins als nostres dies. Per a estructurar aquesta obra el tema escollit ha sigut el de la por.

Comunament la Pastora ha sigut com “el Coco”, una figura de por. Així, aprofitant aquesta concepció, els membres de La Ravalera Teatre han construït el seu relat. Per tal d’aconseguir tirar endavant aquesta representació ha calgut un treball d’investigació exhaustiu, replegant, fins i tot, testimonis de veïns de Vallibona.

Florencio Pla Meseguer, “La Pastora”, és una figura amb una gran llegenda negra darrere. L’associació d’Amics que porta el seu nom, fundada pels seus familiars, tracta de llavar la seua imatge. Tot i que l’activitat de la fundació es centra en la figura de la pastora, el seu exemple ha ajudat a reconèixer molta altra gent. I és que les “Instruccions per a no tenir por si ve La Pastora” ajuda en la tasca d’humanitzar la vida de Florencio Pla Meseguer.

L’obra ha estat representada a l’ermitori de Santo Domingo de Vallibona

L’obra es va representar el passat dissabte 3 de novembre a l’ermita de Santo Domingo de Vallibona, dins d’unes jornades de recuperació de la memòria històrica, amb un gran èxit de públic.

Directe