La fibra òptica arriba a Xiva

L’empresa instal·ladora ha informat que està previst que les veïnes i veïns d’Ortells compten amb aquest servei

L’empresa instal·ladora de la fibra òptica ha informat que aquest servei ja està disponible a Xiva de manera que els veïns i veïnes de la població ja poden contractar-lo. D’aquesta manera, la localitat és posa al dia amb aquesta infraestructura tan sol·licitada actualment. Així, aquesta dóna més oportunitats als i les habitants de Xiva, tant per a la comunicació com per al desenvolupament socioeconòmic del municipi.

Cal recordar que la fibra va arribar a la ciutat de Morella a l’abril de 2017. L’alta velocitat d’internet arribava com un avanç significatiu per a les empreses i vivendes per a igualar la connexió amb la resta del territori i les ciutats més poblades. A més, dins del 2017 també es va instal·lar al polígon industrial i a l’Hostal Nou, de manera que en l’actualitat gran part del territori poblat de Morella compta amb fibra òptica per a conectar-se a internet.

La fibra òptica

La fibra òptica s’utilitza com a medi de transmissió en xarxes de telecomunicacions i és el més avançat que existeix. Les fibres es formen amb plàstic o vidre que s’agrupen formant cables amb una gran conductibilitat i flexibilitat. Així, a través d’aquest sistema es pot transferir informació a alta velocitat, ja que, a més, la fibra òptica es immune a les interferències electromagnètiques, per tant, la fibra òptica suposa un canvi substancial de la tecnologia instal·lada fins al moment, que era amb cable de coure. D’aquesta manera, s’ofereix més velocitat de connexió i més serveis com la televisió.

Directe