Es lliuren els Premis Maestrat Viu 2019

Per part del col·lectiu en defensa de la llengua i de la cultura

Aquest cap de setmana, la plaça Parroquial de Vinaròs va acollir l’acte de lliurament dels Premis Maestrat Viu 2019.

El Premi Alfred Giner Sorolla a la iniciativa individual va ser per a Carles Mir Pegueroles amb la seua obra d’investigació etnobotànica “Plantes i remeis: de la terra al rebost. Usos tradicionals dels plantes a les Coves de Vinromà”. El Premi Seida, en reconeixement de la iniciativa col·lectiva anual, ha recaigut enguany en la Trobada de danses del Maestrat (2017-2018) i la Trobada d’entitats del Maestrat (2016-2018). El Premi Carles Salvador, a la trajectòria personal en reconeixement a la dedicació constant a l’estudi i la divulgació de la història el va rebre enguany Joan Beltrán.

D’altra banda, el Premi Pere Labèrnia, en reconeixement de la trajectòria i l’aportació cultural, social i científica es va atorgar a la Comissió Cultural de Persones crítiques amb Iniciativa d’Atzeneta del Maestrat.

Durant l’acte, el president de Maestrat Viu, Pau Fabregat, reivindicava la cultura i agraïa a les administracions el suport que els donen per continuar aquest projecte.

Directe