Les persones amb discapacitat protagonitzen el calendari de maig i juny

Amb teatre, tallers, xarrades i competicions esportives, entre d’altres

Filo Agut, presidenta de l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), ha presentat juntament amb Juanma Torres, director del Centre Ocupacional El Maestrat – Ivass, Ramón Meseguer, president de Cocemfe-Maestrat, Eva Fibla, en representació d’Afanias, i Julia Rodríguez, de Cocemfe, l’extensa programació que la Comissió de Treball de les Persones amb Discapacitat ha coordinat amb motiu del Mes dedicat a les persones amb discapacitat.

En concret, el seguit d’activitats inclou des de representacions teatrals a competicions d’esport adaptat, a més de jornades i campanyes de sensibilització que s’escamparan al llarg del mes de maig i la primera quinzena de juny.

El programa ha començat avui mateix amb l’actuació del grup de teatre de l’associació Ateneu (Dany Cerebral Adquirit) i continuarà demà dijous amb un dels actes més esperats i multitudinaris: la Jornada d’Esports Adaptats, que tindrà lloc durant tot el dia al Pavelló Poliesportiu Municipal. En l’àmbit esportiu, també s’ha programat per al 25 de maig la I Jornada Inclusiva d’Esport Adaptat, en què participara conjuntament persones amb discapacitat i sense discapacitat, en modalitats tan diverses com la gimnàstica rítmica, el tennis taula o la boccia.

Enguany, s’han inclòs tres xarrades en la programació. Una relacionada amb el nou model social de la discapacitat, una altra basada en la inclusió laboral de les persones amb discapacitat i una última centrada en els drets polítics i la llei de dependència.

Pel que fa a les campanyes de sensibilització, Cocemfe Maestrat continuarà alertant els conductors sobre la necessitat de portar el cinturó de seguretat i aproparà als centres educatius de Benicarló el projecte Trencant barreres, que visibilitza les dificultats amb què es troben les persones amb discapacitat a l’hora de moure’s per les ciutats.

També hi haurà la projecció d’un curtmetratge protagonitzat per un músic que ha estat el primer alumne amb autisme que ha arribat a un grau professional de conservatori.

Ja al mes de juny, tindrà lloc el VIII Certamen de Ciclisme Adaptat, el 2 de juny, que serà vàlid per al Campionat de la Comunitat Valenciana. Per al 7 de juny, els alumnes de l’IES Ramón Cid participaran en un taller d’expressió corporal amb usuaris de la Residència El Collet i del Centre Ocupacional.

Finalment, tancarà la programació el grup de teatre d’Afanias, que representaran l’obra «Superherois: Capítol 1», que explicarà les vivències d’un grup molt particular de superherois, amb grans dosis d’humanitat i molt d’humor.

Directe