La Penya el Bou fa una gran festa taurina pel seu 30 aniversari

Un dia ple d'actes per commemorar les tres dècades, que inclouen un txiquiencierro per als més menuts

La Penya el Bou de Morella celebrava aquest cap de setmana el seu 30 aniversari des de la seua fundació en 1989 amb un dia ple d’actes dedicats als socis i no socis de la penya. El dia començava amb un gran esmorçar multitudinari, on quasi 100 persones es van reunir al passeig de l’albereda per agafar forces per poder afrontar el dia.

Tot seguit, el so del primer coet avisava als més menuts que el xiquiencierro anava a començar. La plaça Colon era el punt d’eixida, on xiquets i xiquetes esperaven aquests bous particulars de carretillos. Mentre anaven arribant els xiquets alguns aprofitaven per a poder fer-se alguna foto amb ells. Una vegada sonava el tercer coet, començava la carrera. Xiquets, xiquetes acompanyats pels pares corrien pel carrer principal i darrere els bous. Una carrera ràpida encara que alguns carretillos es van quedar ressagats. El xiquiencierro finalitzaria a la plaça de bous, alli els més toreros encara els farien algun quiebro a aquests bous de rodes. Els xiquets i xiquetes torejaven als carretillos i fins i tot, alguns s’atrevien a portar-lo ells.

Els actes taurins continuaven durant el dia, ara era el torn de la soltà de vaques que van poder gaudir tant els socis com els no socis que van assistir. Els més toreros es quedaven a l’arena i la resta els observava des de les grades. Fins i tot, algun turista que passava per allí es va arrimar a la plaça de bous. Durant la soltà es van poder veure tota varietat de quiebros i retalls dels més valents que continuarien fins a hora de dinar. La soltà de vaques continuava tota la vesprada fins que es va fer fosc. La festa seguia a la nit a la plaça de bous amb discomòbil per a tots i totes que es van voler arrimar.

Directe