Vilafranca acull el concert d’Els Jóvens, que inaugura el circuit Sonora

Coincidint amb la capitalitat cultural valenciana que comparteix enguany amb Altea

Vilafranca acull aquest divendres, 10 de maig, a les 23.00 hores, el concert del grup Els Jóvens, que inaugura el nou circuit de la música valenciana, Sonora. El circuit és una iniciativa de l’Institut Valencià de Cultura, que portarà a la tardor els grups guanyadors i finalistes dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana per tot el territori valencià.

El concert de presentació del circuit Sonora tindrà lloc a Vilafranca coincidint amb la capitalitat cultural valenciana que aquesta població dels Ports comparteix enguany amb Altea. Els Jóvens van ser els grans guanyadors de l’edició 2018 dels Premis Carles Santos amb tres guardons: millor disc, grup revelació i millor cançó.

L’objectiu principal de Sonora és la creació d’una plataforma estable i regular perquè els intèrprets valencians puguen mostrar els seus treballs en sales públiques i privades. D’aquesta manera, grups i solistes tindran la possibilitat d’actuar en diferents punts del territori fora de la temporada estival. Després del concert inaugural, el cicle Sonora es desenvoluparà entre novembre de 2019 i febrer de 2020 al llarg i ample del territori valencià.

Entre les finalitats de Sonora destaquen la voluntat d’impulsar la presència de públic jove, així com incentivar la diversitat estilística, especialment d’aquells gèneres amb menys presència en els grans esdeveniments musicals.

“Portarem el millor de la música
valenciana a tots els racons del territori”

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, ha explicat: “Sonora és un projecte que conjuga el nostre interés per descentralitzar la cultura i fomentar la professionalització del sector musical valencià. Portarem el millor de la música valenciana a tots els racons del nostre territori proporcionant als nostres artistes continuïtat de concerts en els mesos de tardor i hivern i això comença ara pel nord, amb un concert molt especial a Vilafranca”.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, s’ha mostrat molt satisfet per acollir aquesta proposta musical: “La capitalitat cultural de Vilafranca suposa una espenta molt important per la visibilitat de la cultura dels Ports i del nostre municipi”.

“Som un poble amb un alt índex de participació de la ciutadania, dels veïns i les veïnes i de les associacions cíviques, i aquestes activitats vinculades a la capitalitat, com ara el concert inaugural de Sonora i totes les que es realitzaran al llarg de l’any, són un repte important perquè els Ports siguen un pol d’atracció tant de turistes com de la resta de la comarca. Estem molt contents d’acollir aquest concert d’Els Jóvens”, ha señalat.

Els Jóvens, grup revelació del 2018 i grans triomfadors de la primera edició dels premis, han afegit: “Quan van acabar els Premis de la Música Valenciana, que per a nosaltres va ser una nit espectacular, sí que vam sentir que era una llàstima que durara tan poc, perquè era una iniciativa que donava molta visibilitat als grups i era important donar-li continuïtat”.

“Ara Sonora planteja la continuació necessària i oportuna, ho veiem com una iniciativa molt positiva i estem molt contents de poder-li donar el tret d’eixida. És d’aquestes coses que ens estan passant enguany que són molt estranyes i n’estem gaudint moltíssim. A Vilafranca eixirem a fer l’únic que sabem fer: passar-ho bé i tocar com si estiguérem esmorzant”, ha indicat.

El cartell de Sonora ha estat a càrrec de la coneguda il·lustradora valenciana Carla Fuentes, que ha plasmat en una atractiva imatge tots els possibles perfils del públic valencià actual, perquè la voluntat de Sonora és arribar a tot tipus de persones de tot el país amb una oferta musical molt diversa.

Directe