Morellanes i morellans baixen la Rogativa

Aquesta tradicional romeria té lloc el primer cap de setmana de maig per a visitar a la marededeu de Vallivana al santuari

Morellanes i morellans baixen la Rogativa

Els morellans i morellanes ja estan de camí a Vallivana seguint la Rogativa que els porta fins al santuari on està la patrona de la ciutat. Així, puntuals a les 9.00 hores els romers i romeres han començat la marxa per a recórrer els més de 20 quilòmetres que separen Morella de Vallivana. L’arribada està prevista sobre les 18.00 a l’ermitori on es rep a la romeria amb la tradicional salutació entre banderes.

La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha destacat que “la Rogativa sempre congrega a molts de morellans i morellanes que gaudeixen del dia. Així, estem contents que aquesta tradició seguisca tan viva i que siga una data d’encontre entre els veïns i veïnes”. A més, l’edil ha comentat que “enguany la Rogativa torna a la seua data habitual després de l’any del Sexenni, quan aquesta va ser a l’agost i a l’octubre per a portar a la Mare de Déu de Vallivana fins a Morella i tornar-la al santuari”. Malú ha aprofitat per a “agrair la participació de tots i totes en aquesta tradició així com als serveis que garanteixen la seguretat durant tot el recorregut”.

La Rogativa segueix el ritme de la bandera blanca que encapçala la marxa, darrere es disposa la creu i finalment tots els romers i romeres que en participen. Així, durant tota la jornada es realitzen tres parades, la primera és a l’Hostal Nou, la segona a la Torreta i la tercera al Pont de la Bota, per arribar a Vallivana al voltant de les 18.00 hores després de recórrer els 20 quilòmetres de la ruta.

Cal recordar que hi ha establert un servei especial d’autobusos que avui va des de Vallivana fins a Morella a les 19.30 hores. Al dia següent, hi ha disponible un autobús que ix de Sant Miquel i apropa als romers fins al santuari per poder emprendre la marxa de pujada cap a Morella, el qual eixirà a les 7.30 hores.

Directe