La Mata celebra la festa de Sant Marc d’Olocau

L'associació de jubilats col·labora amb "Dolces Cançons"

Els veïns i veïnes de La Mata han realitzat aquest cap de setmana la seua tradicional visita a Sant Marc, ermitori situat a la localitat d’Olocau del Rei. Una rogativa que a banda dels actes religiosos reuneix a la gran majoria d’habitants de La Mata en una jornada de germanor que s’allarga fins a la nit. El dinar és un dels elements importants de la jornada on les families o grups d’amics i amigues de La Mata ocupen els porxes i la Plaça de Sant Marc per parar les taules. Després de dinar continuava l’ambient de conversa entre tots els assistents, sent l’Ajuntament qui s’encarrega del dinar en la festa de Sant Marc.

Una festa que congrega a tot el poble de La Mata a Sant Marc d’Olocau, ermitori situat a uns 5 kilòmetres de La Mata. Hi ha molta gent que s’anima a fer el recorregut a peu des del poble a l’ermita.

Una de les novetats d’enguany ha estat l’actuació musical del grup ‘Dolces Cançons’ de Vilafranca a la Plaça de l’ermitori de Sant Marc d’Olocau en aquesta festa del poble de La Mata. El conjunt musical va amenitzar la vesprada oferint el seu variat repertori junt als porxes, en una vesprada primaveral però amb una mica de vent. Poc a poc, els veïns i veïnes de La Mata es van anar apropant a l’actuació musical, en una iniciativa de l’Associació de Jubilats per col·laborar en aquesta festa tant tradicional del municipi al cicle de rogatives.

L’Associació de Jubilats de La Mata, organitza un dinar durant les festes d’agost i també prepara alguna activitat durant la resta de l’any. Intenten participar activament en les celebracions del poble, dins de les seues possibilitats.

Jornada de festa per a la gent de La Mata al voltant de la celebració de Sant Marc a Olocau del Rei i que s’allargaria per la nit. La vesprada va resultar diferent i animada amb ‘Dolces Cançons’ i fins i tot va haver quie es va atrevir a ballar i cantar en aquest dia especial a La Mata.

Directe