La Rogativa i la Vila-real-Morella són les protagonistes del cap de setmana

Un servei d’autobús especial recollirà i aproparà als romers i romeres per a participar en les dues jornades de romeria

Les morellanes i morellans estan preparats per a visitar, un any més, a la Mare de Déu de Vallivana en la Rogativa. D’aquesta manera, les romeres i romers caminaran demà fins al santuari on resideix la seua patrona, situat a uns 20 quilòmetres de Morella. Així, durant la jornada del dissabte es baixarà fins a Vallivana i el diumenge es tornarà a la ciutat.

L’ajuntament de Morella i el Consell Rector de l’Administració de Vallivana ho tenen tot enllesitit i coordinat per a l’organització de la Rogativa. Els serveis de Policia Local, la Guardia Civil de Trànsit, la Creu Roja i els Bombers cobreixen la seguretat d’aquesta romeria que té lloc aquest cap de setmana.

La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha destacat que “la Rogativa és un esdeveniment molt important a la ciutat per a visitar a la patrona al santuari de Vallivana, de manera que ha d’estar tot enllestit per a tindre la màxima seguretat”. L’edil ha explicat que “ara la Rogativa evita la carretera en tot el seu recorregut de manera que es facilita el transcurs d’aquesta i la regulació del trànsit de vehicles”. Malú ha recordat que “també s’habilita un servei d’autobús per a recollir als romers i romeres des de Vallivana el dissabte i apropar-los al santuari el diumenge”.

La Rogativa del 2019 compta amb la novetat d’uns panells informatius al llarg dels més de 20 quilòmetres de recorregut. Així, aquestos mostren dades i fotos sobre els diferents espais que es recorren, la fauna i flora que habita en aquesta zona, els masos de la ruta o el santuari de Vallivana. Aquestos donen una visió completa d’allò que es troba durant el transcurs d’aquesta caminada tradicional. Cal recordar que aquest camí es va condicionar l’any passat i es va estrenar a la Rogativa del Sexenni el passat mes d’agost.

Horaris de la Rogativa

La Rogativa és un acte tradicional i religiós, el qual comença el dissabte 4 de maig amb una Solemne Missa a les 8.00 hores a la Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major. A aquesta mateixa hora, diana dels Gaiteros de Morella. A les 9.00 hores, eixida de la Rogativa cap a Vallivana i a les 19.30 hores, eixida de l’autobús des del santuari cap a Morella.

El diumenge la jornada arranca amb l’eixida de l’autobús des de Sant Miquel per apropar a la gent fins al santuari a les 7.30 hores. A les 8.00 hores, Solemne Missa a l’ermita de Vallivana i a les 9.30 hores, eixida de la Rogativa cap a Morella.

72 gp Vila-real-Morella

El Gran Premi Vila-real-Morella arriba a la seua 72a edició. Aquesta és una de les competicions ciclistes històriques que uneix aquestes dues ciutats de la província de Castelló. Així, la cursa ha arrancat avui i està previst que arribe a la ciutat emmurallada a les 17.00 hores després de recórrer els 148 quilòmetres de la primera etapa.

Demà, aquesta ciclista partirà de Morella a les 10.00 hores des de l’Hostal Nou i es dirigirà a Vila-real amb un recorregut de 139 quilòmetres.

Directe