Benassal dedica a Pere Enric Barreda la concessió de la Creu de Sant Jordi a la Fundació Carles Salvador

Atorgada per la Generalitat de Catalunya

La Fundació Carles Salvador de Benassal ha sigut guardonada amb la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya a diferents persones i entitats. La presidenta de la Fundació Carles Salvador, Mari Luz Monterde, juntament amb els patrons i els membres de l’Ajuntament, han decidit dedicar la distinció a la figura de Pere Enric Barreda, cronista de la localitat i qui va dedicar el seu treball a donar visibilitat a la figura del Mestre Carles Salvador. Al seu torn, també vol agrair i reconéixer el seu treball a tots els patrons que formen la Fundació i com no donar les gràcies a la família del Mestre Carles Salvador per deixar el seu llegat al poble de Benassal.

Cal recordar que Carles Salvador va ser mestre, gramàtic i poeta i va dedicar el seu treball a les lletres valencianes i a la innovació pedagògica. La Fundació que porta el seu nom s’encarrega de mantindre viu el llegat de Carles Salvador conservant i difonent el patrimoni, treball i estudis del Mestre Salvador.

Directe