Todolella inicia les rogatives a l’ermita de Sant Cristòfol de Saranyana

Cinctorres, Forcall i La Mata la visitaran pròximament com cada primavera

Com cada 1 de maig, el municipi de Todolella ha realitzat la seua rogativa i visita a l’ermitori de Sant Cristòfol de Saranyana, situat dins del seu terme municipal. Una jornada sempre especial que serveix per obrir les visites a aquesta ermita, situada en un lloc privilegiat de la nostra comarca i des d’on es poden contemplar unes vistes espectaculars tant de molts pobles dels Ports com d’altres zones de la veïna provincia de Terol. Poc a poc, la gent anava acudint a l’ermitori per començar aquesta rogativa de Todolella a Sant Cristòfol que continuaran com és tradició Cinctorres el dia 4, Forcall el dia 11 i La Mata el dia 18 de maig. Son els quatre pobles que honoren cada any a Sant Cristòfol en aquesta ermita de Todolella.

Amb els bancs de Sant Cristòfol plens, s’iniciava la celebració religiosa en aquest 1 de maig. Una jornada sempre especial i amb les feines perfectament definides per la gent de Todolella. Enguany s’ha comptat amb Majorals per a la festa de Sant Cristòfol, que s’han encarregat de repartir el rotllo.

Una vegada acabada la missa tenia lloc la tradicional processó pels voltants de l’ermita de Sant Cristòfol de Saranyana amb la imatge del sant, on a més es realitzava la benedicció dels termes mirant cap als quatre punts cardinals i posteriorment es repartien els rotllos per part dels Majorals entre els assistents. Cal destacar que enguany s’han realitzat millores a l’ermitori de Sant Cristòfol per part de l’Ajuntament de Todolella.

El conjunt de Sant Cristòfol de Saranyana està format per l’església, la vivenda de l’ermità i l’hospederia, disposades al voltant d’un pati o plaça central que forma un claustre amb sòlides columnes cilíndriques. L’ermita al seu interior presenta una única nau i presideix l’altar major una imatge de Sant Cristòfol juntament amb imatges de Sant Miquel i Sant Onofre.

Directe