Sant Pere dels Llivis rep la benedicció

És una de les cites més multitudinàries del cicle de rotllos i primes

Video Thumbnail
Sant Pere dels Llivis rep la benedicció
És una de les cites més multitudinàries del cicle de rotllos i primes

L’antic mas de Sant Pere dels Llivis ha tornat a rebre als antics seus antics habitants per a beneir el terme un any més. Aquesta és una de les parades més multitudinàries del cicle de rotllos i primes que es porta a terme en moltes ermites i masos tant a Morella com a la resta de la comarca dels Ports.

Enguany, Inma Sebastià, descendent dels antics propietaris del mas, ha donat rotllo per una promesa a tots els que s’han apropat per a participar en la benedicció del terme.

Amb el pas dels anys aquesta celebració de la religiositat popular s’ha mantingut i han sigut contades les ocasions en les quals no s’ha donat rotllo.

Un gran nombre de persones han participat en els actes d’aquest esdeveniment. Tant en la missa com en la benedicció del terme en la qual es beneïxen els 4 punts cardinals demanant pluges i bones collites durant aquest any. La solemnitat que caracteritza aquests actes va donar pas a la festa i la germanor a l’hora de donar el rotllo i fer un mosset en els veïns i amics.

Amb el gran seguiment que té aquesta rogativa a Sant Pere dels Llivis la seva celebració no corre perill en el futur. Els descendents dels antics habitants del mas continuen arrelats ací, així que es pot assegurar que les campanes de l’església seguiran repicant molts anys més.

Directe