Es presenta la rogativa septennal que uneix Els Ports amb el Matarranya

El 18 de maig Pena Roja tornarà a rebre als veïns de Vallibona complint una centenària tradició

Amb una gran expectació per part dels veïns es va presentar la Rogativa de Vallibona a Pena-Roja que se celebrarà els propers 18 i 19 de maig i que, com cada 7 anys, recordarà quan uns vallibonencs van pujar a Pena-Roja per a trobar dones per al poble.

En una reunió realitzada a les antigues escoles de la localitat, els alcaldes de Vallibona i Pena-Roja han explicat el recorregut, les diferents parades que es faran durant el recorregut i diferents aspectes logístics. També s’ha presentat el cartell de la celebració.

Com a novetat, es podran realitzar reserves de forma telemàtica per als dinars. També s’habilitarà un servei d’autobusos perquè les persones que no puguin realitzar la marxa a peu tinguin la possibilitat d’estar en els moments més assenyalats.

A més de Vallibona i Pena Roja, els pobles de Castell de Cabres, La Pobla de Benifassà i Herbers també col·laboraran amb aquesta rogativa, ja que bé a l’anada o bé a la tornada la marxa xafarà els termes d’aquestes localitats.

Durant tota la setmana santa es pot visitar a Vallibona una exposició fotogràfica al voltant de la Rogativa, on es mostra una selecció d’imatges, retalls de premsa i altres informacions de les diferents rogatives de les quals es té constància. A més, durant el cap de setmana de la caminada, es muntarà una altra exposició compartida entre les dues localitats, on, de manera simbòlica, es mostraran set imatges diferents a cada poble pertanyents a arbres que es poden veure durant el recorregut.

Directe