Contacontes o tallers a la tercera festa proaplec

Entre els actes programats es va poder de gaudir d'una visita guiada pel castell del baró d'Herbers

L’organització de l’aplec dels ports ha celebrat aquest cap de setmana el tercer proaplec al mateix municipi d’Herbers. Una jornada que aquesta vegada anava dirigida al públic més menut, amb activitats com contacontes o diversos tallers per fer gaudir als xiquets i xiquetes de la comarca.

Tot i que el temps no acompanyava al dia, totes les activitats programades es van celebrar dins del previst, encara que els actes que estaven prevists al carrer es van d’haver de traslladar a cobert.

Entre els actes programats es va poder de gaudir d’una visita guiada pel castell del baró d’Herbers que va comptar amb un gran nombre d’assistents entre veïns del poble i gent que es va apropar per conéixer una mica la història d’aquesta fortificació.

El castell del Baró d’Herbers data del segle XIII i pel qual han passat diverses famílies que l’han habitat. Aquest monument que precedeix el poble d’Herbers compta amb totes les dependències adients a un castell feudal, amb el pati d’armes, la seva bodega, els calabossos… A més, en la part exterior del mur es trobe l’antiga nevera que també van poder veure durant la visita. Tot i això, el castell en l’actualitat no es troba restaurat en la seua totalitat.

L’any 2009 el castell del baró d’Herbers va passar a ser patrimoni del poble i amb els veïns del poble i les administracions busquen suport per poder restaurar aquest monument i poder fer-lo visitable.

Una vegada finalitzada la visita al castell del baró d’Herbers, les activitats del tercer pro aplec continuaven, i era el torn de les actuacions musicals de Dani Miquel i ma me mi mo músics. A causa del mal temps aquestes es van haver de fer dins del pavelló pel perill de la pluja. Tot i això, el públic més jove va poder gaudir d’aquestes actuacions.

Una jornada festiva per fer agermanament amb els pobles de la comarca i que posa camí a la XLI edició de l’Aplec del Ports, però abans l’organització té preparat un nou pro aplec que se celebrarà al juny.

A quasi tres mesos de l’Aplec l’organització ja ho té tot quasi enllestit per a aquesta celebració comarcal.

Directe