Les “Instruccions per a no tenir por si ve La Pastora”, finalista dels premis Max

L’obra, de la companyia castellonenca La Ravalera, ha estat nominada en dues categories

L'obra s'ha representat recentment a Vallibona

El teatre castellonenc tindrà representació al propers Premis Max en la gal·la que tindrà lloc el proper 20 de maig al Teatre Calderón de Valladolid i, alhora, estarà també present Vallibona i la comarca dels Ports.

L’obra “Instruccions per a no tenir por si ve la La Pastora” de la companyia La Ravalera es finalista a aquests prestigiosos guardons en dos apartats diferents. Núria Vizcarro és candidata en la secció Millor Autoria Revelació i, a més, l’obra sobre el maquis vallibonenc que interpreta amb Laia Porcar està també nominada a Millor Espectacle Revelació.

“Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora” és un treball al voltant d’aquesta figura llegendària de la comarca dels ports. L’obra tracta sobre la vida i llegenda de Florencio Pla Meseguer, relacionant-lo amb altres mites i explorant al seu cantó diferents conceptes.

Tot i que l’obra s’articula des del concepte de la por, la vida de la pastora dóna peu a tractar molts de temes. Fins i tot, comparar com la vida ha canviat des d’aquella època fins als nostres dies. Per a estructurar aquesta obra el tema escollit ha sigut el de la por. Comunament la Pastora ha sigut com el Coco, una figura de por. Així, aprofitant aquesta concepció, els membres de Ravalera teatre han construït el seu relat. Per tal d’aconseguir tirar endavant aquesta representació ha calgut un treball d’investigació exhaustiu, replegant, fins i tot, testimonis de veïns de Vallibona.

Florencio Pla Meseguer, “La Pastora”, és una figura amb una gran llegenda negra darrere. L’associació d’Amics que porta el seu nom, fundada pels seus familiars, tracta de llavar la seua imatge. Tot i que l’activitat de la fundació es centra en la figura de la pastora, el seu exemple ha ajudat a reconèixer molta altra gent.

L’obra ha estat representada a l’ermitori de Santo Domingo de Vallibona

Les “Instruccions per a no tenir por si ve La Pastora” ajuda en la tasca d’humanitzar la vida de Florencio Pla Meseguer. L’obra es va representar el passat dissabte 3 de novembre a l’ermita de Santo Domingo de Vallibona, dins d’unes jornades de recuperació de la memòria històrica, amb un gran èxit de públic.

Directe