Morella beneeix el romer a Sant Francesc

El Diumenge de Rams enceta els actes litúrgics de Setmana Santa

El Placet de Sant Francesc, a les mateixes escales de l’exconvent, era el punt un any més de la benedicció de Diumenge de Rams. Els fidels acudien a aquest lloc del casc urbà de Morella amb les palmes i arreplegaven també els rams que s’havien disposat a les escales per tal de participar en aquest acte que serveix per obrir les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa.

Amb l’arribada del mossèn José Ángel Pitarch, s’iniciava la benedicció amb tots els assistents situats en un semicercle al voltant de les escales del Convent de Sant Francesc. El Diumenge de Rams recorda l’entrada de Jesús a Jerusalem als dies previs a la seua Passió i Mort.

També es feia lectura del passatge bíblic al voltant de l’entrada de Jesús en el Diumenge de Rams. Antigament a Morella es celebrava una important processó en aquesta jornada i que es va perdre. Actualment es realitza la benedicció i la baixada en processó fins a la Basílica Arxipestral des del Convent de Sant Francesc.

El Diumenge de Rams donarà pas a la Setmana Santa que tindrà com a dies destacats del Dijous Sant amb la celebració del Sopar del Senyor, la processó de les Vestes i l’Hora Santa, Divendres Sant amb la commemoració de la Mort del Senyor, Dissabte de Glòria i Diumenge de Pasqua de Resurrecció.

Directe