La nau dels Telers de la Fàbrica Giner s’estrena amb El Grial

Aquest és el concert de presentació de l’Early Music Morella i tindrà lloc el 20 d’abril a les 19.00 hores amb entrada gratuïta

La nau dels Telers de la Fàbrica Giner acollirà el concert El Grial. Música i literatura medieval entorn del Sant Grial el dissabte 20 d’abril a les 19.00 hores amb entrada gratuïta. Aquest és el concert de presentació de l’Early Music Morella 2019 i serà també l’estrena d’aquesta nau rehabilitada per complet durant els últims mesos. D’aquesta manera, s’inicia una nova acadèmia i festival internacional de música medieval i renaixentista que concentrarà la seua activitat des del 19 de juliol fins al 25 d’aquest.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “l’Early Music Morella és un festival de música molt important i que s’ha convertit en una setmana en la qual Morella es transporta a l’Edat Mitjana”. L’edil ha explicat que “a més, estrenem un espai espectacular com és la nau dels Telers a la Fàbrica Giner que s’ha rehabilitat ara fa poc”. Finalment, Rocío ha aprofitat per a “animar a tots i totes a gaudir d’aquest concert de presentació de l’Early en un espai únic”.

L’Early Music Morella celebrarà la seua VIII edició durant el mes de juliol sota el títol Una família, un temps, una llegenda. Els Borja. El festival se centra enguany en aquesta noble família valenciana amb molt de poder durant el Renaixement. D’aquesta manera, la música i els instruments medievals de l’Early combinats amb els espais gòtics de Morella, transporten tota la ciutat a l’Edat Mitjana amb els diferents concerts i activitats.

Les naus dels Telers i del Tint són dues espectaculars estructures situades a la Fàbrica Giner, les quals s’han rehabilitat durant els últims mesos. A més, cal explicar que la Fàbrica Giner és un antic complex industrial, ara propietat de la Generalitat Valenciana, en el qual es treballava el tèxtil.

Aquesta concentrava a tota la gent que treballava a la fàbrica en una colònia. Així, el complex es compon dels diferents edificis propis per a treballar, així com l’escola, la capella o les vivendes dels treballadors.

Directe