Xerrada sobre cicles formatius a l’IES Vilafranca

Participen també el CIPFS Benicarló i l'institut politècnic

El Saló d’Actes de l’Institut de Secundària de Vilafranca acollia una xerrada al voltant dels cicles formatius, per tal de donar a conèixer l’oferta formativa amb la que es compta tant a Vilafranca com a altres instituts. A l’acte es va voler destacar la importància amb la que compta aquest tipus de formació a l’hora d’entrar al món laboral i en ella participaven també el Centre Integrat de Formació Professional de Benicarló i l’Institut Politècnic de Castelló.

Existeix un important desconeixement dels cicles formatius que en xerrades com aquesta es pretén resoldre, ja que amb aquesta formació també es pot accedir posteriorment a la Universitat si així es desitja.

L’IES Vilafranca compta des de fa uns anys amb el cicle formatiu d’Atenció Sociosanitària i actualment existeixen dos cursos. Des de l’IES Vilafranca s’explicava també com s’està treballant amb el cicle formatiu. Es destaca la gran eixida amb la que compta aquest cicle formatiu, ja que una vegada aconseguida la titulació els alumnes estan trobant ràpidament treball a la zona.

El Centre Integrat de Formació Professional de Benicarló aprofitava la jornada per promocionar la seua oferta formativa a la comarca dels Ports. Un centre especialitzat en la Formació Professional i amb una ampla oferta per als alumnes centrada en cicles formatius molt variats.

L’informe que Bankia i la Universitat Politècnica de València acaben de publicar al voltant de la potenciació de la Formació Professional com a eina de lluita contra la despoblació també va ser valorat en aquest acte a Vilafranca.

La xerrada a l’IES Vilafranca presentava una important oferta formativa que es completava amb l’Institut Politècnic de Castelló, que si bé no va poder estar a l’acte si va enviar tota la informació que era explicada als assistents.

Directe