Vallibona i Pena-roja preparen el teatre que els uneix cada 7 anys

Les dues poblacions explicaran així el perquè de la rogativa septennal

Diferents actors i actrius de les poblacions de Pena-Roja de Tastavins i Vallibona s’han ajuntat per a realitzar un assaig general de la representació teatral que cada 7 anys es realitza en honor a la Mare de Déu de la Font. En aquesta obra es representen els fets fundacionals de la relació entre les dues localitats.

Així, aquest dissabte s’han ajuntat els veïns de les dues localitats que participaran en aquesta representació. No hi eren tots, ja que el repartiment està format tant per gent que viu al poble com que estudia o treballa fora, així que la tasca de quadrar els calendaris és titànica. Amb el suport del grup de teatre La Quiquereta de Pena Roja per primera vegada enguany, la representació comptarà amb novetats.

Aquesta representació explica els fets que van tenir lloc al segle XV on 7 hòmens de Vallibona van anar a Pena Roja per a buscar dones que prendre en matrimoni.

Amb el temps, la festa ha anat canviant en la seva expressió externa, però no el sentiment que la genera, que va per dins. Així, aquesta celebració d’unió i germanor s’ha anat adaptant als nous temps. Tot i els canvis, que han sigut uns quants des que va començar aquesta tradició, la trobada entre Vallibona i Pena-Roja ha mantingut el seu sentiment per als veïns de les dues poblacions.

Així, com cada 7 anys, aquesta trobada renovarà l’agermanament entre les dues poblacions.

Directe