Raül González presenta a Vilafranca un llibre sobre els maquis

Porta per títol “Maquis i masovers. Entre la resistència, la supervivència i el terror”

Aquest dissabte s’ha presentat a la Casa Social de Vilafranca el llibre “Maquis i masovers. Entre la resistència, la supervivència i el terror”, de l’escriptor Raül González Devís. El llibre fa referència a l’esforç de l’armada antifranquitsa per enderrocar Franco, així com als recursos humans i materials dedicats per a restaurar la República.

L’escriptor, Raül González Devís, és Professor de Geografia i Història i doctor per la Universitat Rovira i Virgili. A més, està especialitzat en l’armada antifranquista i en processos de violència política. És autor de Tragèdies Silenciades, Repressió franquista i maquis en les comarques del nord del País Valencià.

Raül González pensa que els fets que relata la seua obra poden tenir alguna conseqüència en la societat actual. La documentació que l’escriptor ha dut a terme per a arribar a publicar l’obra, ha sigut exhaustiva i amb una varietat de fonts important.

Una obra que parla, a més, dels casos representatius i personals com ho és “Conill” o Florencio Pla Meseguer, “La Pastora”, personatges ja emblemàtics en la nostra història.

Directe