La Marie Claire acomiadarà a 100 persones però garanteix la continuïtat a Vilafranca

82 dels treballadors són del centre de Vilafranca i 18 del de Borriol

El passat dia 28 de març, la direcció de Marie Claire i els representants dels sindicats van arribar a un acord en el procediment d’acomiadament col·lectiu (ERO) presentat per part de l’empresa. L’expedient de regulació d’ocupació afecta 100 persones, de les quals 82 d’elles pertanyen al centre de Vilafranca i 18 al centre de Borriol. L’ERO, segons l’empresa, “s’emmarca en un procés de reestructuració de la firma per tal d’augmentar l’eficiència i també com a conseqüència del descens de comandes de Scholl”.

En un comunicat, Marie Claire explica que “l’any 2014 l’empresa va iniciar una relació laboral amb l’esmentat client, dins d’un pla estratègic internacional, que abastava la fabricació de panties per la seva marca Scholl a nivell mundial, exceptuant els països del Japó i el Brasil. Durant aquests anys s’ha aconseguit una distribució del producte en més de 18 països. No obstant això, des de novembre de 2017, el client va registrar un brusc descens en el nivell de les seves vendes, situació possiblement provocada pel lloc per a la distribució del producte, sent les farmàcies i parafarmàcies el principal canal  de Scholl, aquest tradicionalment no procliu a la venda de panties“.

L’empresa continua apuntant que “durant les negociacions dutes a terme, els representants dels treballadors van sol·licitar que totes les peticions d’inscripció voluntària per part dels treballadors i treballadores fossin acceptades, sent aquest terme acceptat per part de la Direcció”. Per tant, es tracta d’un expedient de regulació de l’ocupació pactat entre l’empresa i els treballadors.

Una empresa amb
112 anys d’història

La companyia, que aquest any complirà els 112 anys d’existència, s’ha convertit al llarg d’aquest període de temps en un referent tèxtil a nivell mundial, principalment en el món de les calces. Han estat molts els desenvolupaments tecnològics presentats en exclusiva i que han suposat un revulsiu en el sector. Exemple d’aquest èmfasi innovador són la línia “Stop Carreres”, que evita l’aparició de carreres en els panties; la línia “Benefit”, que emet raigs infrarojos capaços d’ajudar a disminuir la cel·lulitis; la línia “Noolor”, modificada nanotecnològicament per eliminar la mala olor, que es fa servir bàsicament en la secció de calcetins i moltes altres novetats que any rere any s’han anat incorporant a les col·leccions de Marie Claire.

Així va veure l’any 2016 la Marie Claire el programa La 7mana de La Xarxa

En aquest moment, on tant es parla del perill de despoblament que pateixen els pobles de l’interior, “la direcció de Marie Claire i tots els treballadors i treballadores que formen part de la companyia són conscients de la responsabilitat social que comporta el poder seguir mantenint la indústria a Vilafranca, davant d’un món on la globalització i les diferències territorials fan que sigui cada vegada més difícil fabricar a Espanya”, conclou l’empresa en el comunicat.

Directe