Vilafranca fa una prova pilot per visitar les pintures rupestres

El guia del museu de La Valltorta mostra les pintures de La Covatina del Barranc de les Carabasses

El Museu de La Valltorta de Tírig ha realitzat aquest diumenge a Vilafranca una prova pilot de visita guiada a les pintures rupestres del Barranc de les Carabasses amb una activitat que congregava a unes 40 persones, moltes més de les esperades per l’organització amb presència de públic local i també persones vingudes expressament des d’altres zones. La gent de Vilafranca, especialment families amb xiquets i xiquetes gaudien d’una excursió a la Covatina en una jornada totalment primaveral que tenia la seua eixida des de la Plaça d’en Blasc amb una petita introducció del Tècnic de Turisme, Guillem Monferrer.

Junt al camí rural que uneix Vilafranca i Portell, just on s’agafa l’accés per anar al Barranc de les Carabasses s’iniciaven les explicacions per part de Francesc Bellmunt, guía d’art rupestre del Museu de La Valltorta. Uns comentaris que continuaven als diferents panells existents fins a la Covatina en un trajecte d’uns 15 minuts aproximadament. Ja al seu interior, es realitzaven les diferents explicacions per part de l’expert davant l’atenció del nodrit grup de persones que assistien a l’activitat. Des del Museu de La Valltorta es pretén obrir altres jaciments d’art rupestre per tal d’explicar-lo als visitants a diferents zones de la provincia de Castelló.

A Vilafranca, a banda de les pintures de La Covatina del Barranc de les Carabasses es compta amb importants troballes realitzades als darrers anys per Inés Domingo i Dídac Román a La Voltassa o La Ferranda junt al riu de Montlleó.

Al mateix temps que tenia lloc la prova pilot per a les visites guiades a La Covatina de Vilafranca, també es realitzava un altra en una zona propera com és la del mas La Rambla i les pintures rupestres existents al terme de Portell a les que també es referia el guía rupestre de La Valltorta.

L’èxit de la convocatòria, malgrat tindre lloc durant el primer cap de setmana de les Festes de la Magdalena de Castelló a ben segur que anima a l’èquip tècnic i directiu del Museu de La Valltorta a organitzar noves visites guiades a l’important conjunt d’art rupestre existent als termes de Vilafranca i Portell.

Directe