La processionària, un perill per als xiquets

L'escola infantil de Morella pateix les conseqüències de la plaga, que es poden manifestar en al·lèrgies o conjuntivitis

L’escola infantil de Morella està situada al passeig de l’Alameda, rodejada pel pinar. En època hivernal la processionària fa seu aquest lloc i suposa un perill per als alumnes de l’escola, ja que aquests animals provoquen reaccions al·lèrgiques en els xiquets, que en molts de casos són pràcticament innòcues, però en comptades ocasions, poden arribar a complicar-se.

Enguany, les temperatures i l’absència de pluja o neu han fet que els cucs siguen molt més nombrosos que en altres ocasions. Des de l’escola infantil s’extremen les precaucions per a lluitar contra un problema difícil d’erradicar.

Cada xiquet reacciona al contacte amb la processionària de forma diferent. El més normal és que l’insecte no cause problemes de consideració, però en alguns casos, que no s’han produït a Morella, pot caldre rebre atenció mèdica a causa del contacte. En cas d’alguna mena de reacció al·lèrgica, l’escola infantil de Morella pot procedir en consonància a la gravetat d’aquesta, sempre d’acord amb els pares i buscant el consell mèdic necessari.

Durant els mesos d’hivern l’Ajuntament de Morella ha actuat en les zones més necessitades per combatre la plaga de processionària, però els esforços han sigut insuficients davant de les temperatures càlides i la falta de precipitacions que hem viscut durant aquests darrers mesos. Així, diverses mares i pares s’han reunit amb representants municipals per reclamar una solució.

Amb la plaga de processionària no són soles els xiquets els que han de tenir cura. Els grans també poden fàcilment patir les reaccions al·lèrgiques que el cuc provoca. També són perillosos per als animals de companyia, com els gossos.

Directe