La cremà més especial enceta el cap de setmana gran de les Falles

La Residència El Collet i el Centre Ocupacional El Maestrat han aportat, un any més, la seua particular visió de les festes

La cremà més especial enceta el cap de setmana gran de les Falles

La Residència El Collet i el Centre Ocupacional El Maestrat han aportat, un any més, la seua particular visió de les Falles amb la cremà dels monuments que han elaborat els seus usuaris. L’elaboració de les falles és part del treball que realitzen els centres amb un clar objectiu d’integració dins la societat benicarlanda.

Les falles de la Residència i Centre de Dia El Collet i del Centre Ocupacional El Maestrat han cremat aquest matí enmig d’una gran expectació. La més matinera ha estat la falla de la Residència El Collet, que ha cremat el seu monument en presència de l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, la presidenta de l’OACSE, Filo Agut, i els alcaldes i regidors de les poblacions que compten amb usuaris en el centre (Vinaròs, Càlig, Peníscola, Alcalà i Santa Magdalena).

L’acte ha comptat també amb les falleres majors de Benicarló, Clara Esteller i Claudia Verge, acompanyades del president de la Junta Local Fallera, Fede Guimerá i de les respectives Corts d’Honor. També han estat presents regidors de la Corporació Municipal, els treballadors de la residència i familiars dels usuaris del centre. Tots han pogut veure de prop el treball fet durant les últimes setmanes pels usuaris i treballadors del centre i han comprovat l’enginy i la sàtira amb què han elaborat el monument faller.

El director del centre, Jordi Lores, i l’alcaldessa han volgut destacar la importància que té per al centre la seua implicació en les falles i han ressaltat el fet que aquests tipus d’activitats serveixen per enfortir la convivència entre els usuaris i que ajuden a obrir el centre a la ciutat.

La Junta Local Fallera, de mans del seu president, Fede Guimerá, i de les falleres majors, Clara i Claudia, ha entregat un banderí a la Residència en agraïment a l’esforç que usuaris i treballadors realitzen cada any per participar activament de les festes falleres.

Després de la crema de la falla, les autoritats i les falleres s’han dirigit al Centre Ocupacional El Maestrat – IVASS, on s’han reunit també els alcaldes dels municipis que compten amb veïns en el centre (Benicarló, Vinaròs, Càlig, Peníscola, Alcalà y Santa Magdalena). Just davant del centre, s’ha cremat la falla que des de fa mesos elaboren els usuaris i treballadors. Abans, les falleres s’han endut un record elaborat pels usuaris i han entregat el banderí corresponent.

Cal destacar que, tant en el cas de la Residència El Collet com en el Centre Ocupacional, aquest tipus d’activitats tenen una importància terapèutica essencial per al desenvolupament psicomotriu dels residents, que participen activament de les activitats d’elaboració de la falla.

Directe