El Grup de Dones dels Ports reben el Premi Isabel Ferrer

La Generalitat destaca amb aquest reconeixement el seu treball en favor de la igualtat

El Grup de Dones dels Ports reben el Premi Isabel Ferrer
El lliurament del premi ha tingut lloc a Borriana

La Generalitat Valenciana ha reconegut al Grup de Dones dels Ports amb un dels Premis Isabel Ferrer 2019 per la seva trajectòria i destacat treball en la lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes. També han estat reconegudes la psicològica Amàlia Alba, i la professora Carme Miquel. La cerimònia de lliurament dels premis tènia lloc aquest dimarts a Borriana.

Aurea Ferrer, una dels fundadors del grup que contínua amb la seva militància, va ser l’encarrega d’agrair el reconeixement i encoratjar les noves generacions a no fer ni un pas enrere en la lluita per la igualtat.

El Grup de Dones va néixer en 1985 de la mà d’un grup de feministes morellanes que va decidir visibilitat els problemes de les dones i promoure la igualtat. Aquest col·lectiu, que compleix 34 anys, va aconseguir derrocar les muralles d’una discriminació històrica, i en un entorn rural, apunta la periodista Amparo Panadero. Dones valentes, fermes, emprenedores, i amb la força necessària per a trencar les cadenes de la societat patriarcal que llavors asfixiava, i que encara manté el seu poder. En l’actualitat, moltes de les quals van estar en el primer tram del camí, continuen formant part del grup.

En aquestes tres dècades, el Grup de Dones ha estat eix de modernització de la vida morellana, de formació, de coneixement, de notables experiències culturals i socials. Han acostat a la població femenina temes relacionats en la salut, ecologia, planificació familiar, ocupació i discriminació laboral, conciliació de la vida laboral i familiar, violència de gènere… Des del grup de dones es van gestionar les primeres visites a l’hospital per a accedir a revisions ginecològiques i mamografies, quant encara no s’havia posat en marxa el programa de detecció precoç del càncer de mama. Han organitzat i participat en nombrosos fòrums i aixecat la veu contra situacions intolerables com la violència masclista i les desigualtats.

Directe