El Grup de Dones dels Ports rep el Premi Isabel Ferrer pel seu treball de promoció de la igualtat

Aquest és un dels més importants que atorga la Generalitat Valenciana amb 20 anys d’història

Membres del Grup de Dones dels Ports amb l'alcalde de Morella

La Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives reconeix al Grup de Dones dels Ports amb el Premi Isabel Ferrer 2019 pel seu treball per la promoció i execució de mesures per a fer efectiu el dret a la igualtat de tractament i oportunitats entre dones i homes, atenció a la dona, la promoció, la participació i els programes de la dona.

La regidora d’Igualtat, Lola Viñals, ha destacat que “és un reconeixement molt important al Grup de Dones dels Ports que realitzen moltes activitats per a promocionar la igualtat i acabar amb les diferències entre dones i homes”. L’edil ha recordat que “aquestes dones formen un grup molt actiu i realitzen activitats al llarg de l’any amb la trobada de grups de dones, les jornades d’igualtat o les activitats i manifestacions al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona”. Finalment, Lola ha aprofitat per a “felicitar al Grup de Dones per aquest reconeixement” i ha volgut “animar-les a continuar amb el seu treball i reivindicar una igualtat total en tots els aspectes de la societat”.

A més, aquest matí, representants del Grup de Dones dels Ports s’han reunit amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, on aquest ha aprofitat per a “felicitar-les pel premi així com per totes les activitats que realitzen a la nostra ciutat per a promoure la igualtat”.

El Premi Isabel Ferrer és una de les màximes distincions que atorga la Generalitat Valenciana, el qual va nàixer al 1999. Aquest guardó rep el seu nom a aquesta dona de Castelló que va contribuir en la promoció educativa de les xiquetes al segle XVIII amb la creació de la Casa de l’Ensenyança a Castelló, la primera escola d’ensenyament gratuït per a xiquetes de famílies sense recursos econòmics.

A més, el Grup de Dones dels Ports ha organitzat diferents activitats i jornades al voltant del pròxim 8 de març per a commemorar el Dia de la Dona. Així, tallers, exposicions i xerrades acompanyen les manifestacions i concentracions pròpies del 8 de març.

Programació d’activitats al voltant del Dia de la Dona

El dijous 7 de març hi haurà un conta contes per la igualtat a càrrec de l’Agent d’Igualtat de l’Ajuntament de Morella i l’Educadora Social de la Mancomunitat dels Ports al CEIP de Morella.

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a les 12.00 hores s’ha convocat una concentració en suport a la vaga feminista amb lectura d’un manifest. A més, hi ha previst un autobús amb eixida des de Sant Miquel a les 15.30 hores per anar a la manifestació en favor dels drets de les dones a Castelló. Cal inscriure’s a Mà de Dona, Teixits Antolí o al Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Morella.

El 10 de març es projectarà la pel·lícula Les Gardiennes a les 19.00 hores al Teatre Municipal. El 14 de març, l’alumnat de quart de primària del CEIP de Morella realitzarà el taller desxifrant estereotips i treballar en igualtat a càrrec del personal tècnic de la Fundació Isonomia.

Finalment, des del 2 fins al 16 de març a les torres de Sant Miquel es podrà visitar l’exposició En Minoria cedida per Adona’t. A més, al Centre Jove s’organitzaran diferents activitats i tallers en favor de la igualtat.

Directe