La barraca de Sant Antoni de Morella s’ubicarà a la plaça de Sant Miquel

El foc deterioraria la façana de l’església arxiprestal, que s'està restaurant

La barraca de Sant Antoni de Morella s’ubicarà a la plaça de Sant Miquel

Morella celebrarà el Sant Antoni 2019 els dies 18, 19 i 20 de gener, en el qual la barraca canviarà d’ubicació per a encendre’s a la plaça de Sant Miquel a causa de com afecten el foc i el fum a la façana de la Basílica Arxiprestal, el lloc on s’ha fet durant molts anys. Cal recordar que s’està restaurant la Porta dels Apòstols, per la qual cosa, el canvi pretén conservar tant la façana restaurada com l’església en general, els quals són una joia de l’art gòtic valencià.

D’aquesta manera, s’han mantingut diverses reunions entre l’ajuntament de Morella, la Confraria de Llauradors, l’Església i el director d’obra de la restauració de la Porta dels Apòstols per a decidir la nova ubicació de la barraca i que fora un lloc amb les dimensions necessàries per a acollir un dels actes principals d’aquesta festa. La plaça de Sant Miquel compta amb aquestes característiques, encara que seran necessaris alguns canvis en el mobiliari urbà del centre de la plaça.

La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha destacat que “Sant Antoni és una de les principals festes de l’hivern a Morella i tota la comarca de manera que aquest canvi de lloc és necessari per a conservar la festa sense que afecte la façana d’un monument tan important com és la Basílica Arxiprestal”. Cal explicar que en principi tant la representació de la Vida del Sant com l’encesa de la barraca seran a Sant Miquel i aquest nou lloc pot ocasionar algun canvi més en l’agenda de la festa que encara estem estudiant.

Sant Antoni és la principal festa a l’hivern de Morella. Així, en aquesta hi ha una elevada participació en les activitats, representacions i tradicions de la mateixa. L’entrada de la brosta, la Vida del Sant, la barraca i les representacions de la Llaurà i la Sembrà, el Contrabando o el Mondongo són alguns dels actes principals a la ciutat que concentren a les morellanes i morellans i que atrauen a molts visitants fins a Morella.

Directe