Vallibona dona a conèixer la ruta botànica al voltant del riu Cérvol

Ha estat la segona part del “Coneix Els Ports. Coneix els nostres pobles”

La segona part de la visita “Coneix Els Ports. Coneix els nostres pobles” a Vallibona ha portat als participants a fer una de les rutes botàniques que hi ha al municipi. Accedint pel riu Cèrvol i el Barranc de la Gatellera, dóna inici el camí que condueix cap a la ruta botànica del municipi. En ella es troben tot tipus d’arbres com pins, roures o carrasques.

Una vegada t’endinses dins la ruta botànica hi ha cartells que indiquen el pas per on has de continuar i altres que et proposen recorreguts més llargs. La ruta més curta té una hora de duració i la llarga són dues hores. Temps per admirar el paisatge, conèixer la flora de Vallibona i fer una excursió apta per al públic familiar.

La idea principal de crear la ruta botànica va nàixer fa entre 10 i 12 anys i va ser cosa del mateix veí que ha fet el recorregut durant la jornada de “Coneix els Ports. Coneix els nostres pobles”. Manuel Serret va començar a deixar constància d’aquesta ruta a mà i més tard des de l’Ajuntament es van sumar a la seua iniciativa per completar i fer una realitat la ruta botànica de Vallibona.

D’aquest paratge natural es d’on antigament els carboners extreien els arbres per dur endavant tot el procés per fer carbó. Així, la ruta ha tingut també especial atenció en parlar d’aquell antic ofici que durant tants anys va ser la manera de subsistència de la majoria de gent de Vallibona.

Una visita a la qual ja el grup s’ha quedat més reduït però que les quinze persones que han participat han pogut gaudir del paisatge, la natura i les vistes que envolten el municipi de Vallibona.

Directe