Els Torneros del 54 Sexenni dansen a Sos del Rey Católico

S’ha celebrat el II Festival Etnogràfic Zona Est de Los Pueblos Más Bonitos de España

Morella ha participat avui al II Festival Etnogràfic Zona Est de Los Pueblos Más Bonitos de España a Sos del Rey Católico. Així, la delegació morellana ha estat encapçalada pels Torneros del 54 Sexenni que han mostrat els seus espectaculars salts i malabars amb la vareta. A més, la cercavila ha comptat amb una mostra de les tradicions i festivitats de les diferents poblacions que hi participen en aquesta trobada.

Cal destacar que 17 municipis han participat en el Festival Etnogràfic. D’aquesta manera Morella, junt amb Aínsa, Albarracín, Alquézar, Anento, Ansó, Calaceite, Cantavieja, Mirambel, Puertomingalvo, Rubielos de Mora, Valderobres, Fornalutx, Peníscola, Vilafamés, Ujue-Uxue i l’amfitriona Sos del Rey Católico han mostrat els seus principals atractius turístics.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquest II Festival Etnogràfic és molt important per a mostrar el nostre potencial turístic així com sumar esforços entre totes les poblacions de l’est de l’associació i fomentar les visites”. Així, l’edil ha explicat que “Morella ha viscut un any molt especial amb la celebració del 54 Sexenni, de manera que hem portat un trosset d’aquest amb la dansa més emblemàtica de la ciutat, els Torneros”. Finalment, ha comentat que “a través de l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España es pretén reforçar el turisme amb l’esforç de totes les localitats membres, així com lluitar contra els principals problemes que tenim com per exemple el despoblament”.

Cal recordar que Morella és un dels pobles fundadors de l’associació, la qual es va crear l’any 2013. El dia de Los Pueblos Más Bonitos de España és un dels exemples d’unió i col·laboració entre els membres de l’associació. A més, el 15 de novembre es realitzarà a la II Jornada sobre Turisme, innovació i medi ambient en l’Espanya rural al Palau del Senat a Madrid.

Directe