Moltes visites als cementiris el dia de Tots Sants

Per l'1 de novembre es netegen tombes i làpides i es renoven les flors

En alguns països els cementiris són altre lloc d’esbarjo per a passejar. Ací solen estar delimitats per quatre parets i amb un accés que no sempre està obert. El dia de Tots Sants, però, molta gent es troba en aquests espais. Els camins que porten fins als cementiris estan plens de gent, si fa bona hora. Aquest dijous, dia de Tots Sants, però entre la humitat, el vent i el fred que feia, molts veïns van decidir arribar en cotxe fins al cementiri. Netejar les tombes i làpides, canviar velles per noves flors i comprovar que el record roman en el temps.

Les millores que es van portar a terme en el camí central i en la mateixa església fa uns anys, li donen un aspecte més bonic al cementiri morellà. Encara que està ple de gent, cadascun en el carrer on es troba el seu familiar o amic estimat, el silenci continua sent en este dia el mateix de sempre.

Flors de tots tipus i colors, naturals, seques, de paper o de plàstic, lluïxen en quasi totes les làpides. La part nova ja s’ha estrenat i prompte caldrà tornar a pensar en l’ampliació. La part vella contrasta de valent en la resta de la distribució del cementiri. Els costums van canviant, però per aquestes terres visitar als éssers estimats per Tots Sants és un costum que no s’ha perdut.

Directe