El fred arriba aquest diumenge de cop a la comarca dels Ports

Per als veïns i veïnes dels Ports pot considerar-se com a un fet normal

El fred arriba aquest diumenge de cop a la comarca dels Ports

Entre divendres i dissabte, la primera onada de fred d’aquesta temporada ha arribat a la comarca dels Ports. Ho ha fet amb un brusc descens de les temperatures, vent, gel i neu a les cotes més elevades. Ens trobem a finals del mes d’octubre, encara en plena tardor, si bé l’hivern toca ja a la porta. De fet, l’ambient que s’ha viscut a la nostra zona durant el cap de setmana, tant en quan a temperatures com amb les primeres neus a cotes altes, han deixat una sensació totalment hivernal.

A Olocau la neu de dissabte va obligar a reubicar a diumenge alguns dels actes de les festes de San Marcos, com per exemple l’entrada del sant. Els turistes que han visitat Morella, tant dissabte com diumenge han pogut viure en primera persona l’entrada del fred amb un canvi substancial de l’oratge de divendres a dissabte.

L’arribada del fred és notícia a À Punt

“Per Tots Sants,
neu pels alts”

Encara que es tracta d’un canvi important de les temperatures, sembla que per als veïns i veïnes de la comarca dels Ports pot considerar-se com a un fet prou normal. I és que ja ho diu el refrany, “Per Tots Sants, neu pels alts”.

Als darrers anys l’arribada de l’hivern als Ports ha tardat més en produir-se, si bé per a res pot tractar-se d’un fenomen anormal. L’any 2008, el dia 29 d’octubre la comarca dels Ports presentava una capa de neu per quasi tot el seu territori amb una espessor d’entre 10 i 15 centímetres.

Directe