Palanques celebra el seu tradicional bureo amb el Ball del Corro

Una vegada a l'any, els veïns s'ajunten amb diferents rondalles

Els veïns, visitants i amics del poble de Palanques s’han reunit aquest dissabte per a celebrar la quinta edició del Bureo, un acte pensat per recuperar algunes de les tradicions d’aquesta localitat, recreant els balls populars que es practicaven no fa tants anys. Quasi 260 persones s’han donat cita al Poliesportiu de Palanques per viure aquesta festa i ballar al so de fins a 7 Rondalles.

En aquestes festes es recuperen les melodies i passos de ball que amenitzaven els Bureos de Palanques en el seu moment. L’edició d’enguany ha estat animada per un total de set rondalles provinents de diferents racons de la Província de Castelló. Accions com aquesta ajuden a recordar el temps en el qual Palanques era un poble més viu que ara. Actualment són molt pocs els veïns que resisteixen a la localitat, però davant l’arribada d’esdeveniments com el Bureo el poble recupera un bon tros de la seua antiga vida.

El Bureo, el ball del Corro, el bon ambient i la festa van ser els protagonistes del dissabte a Palanques.

Directe