Els alumnes del CRA Celumbres descobreixen la Guàrdia Civil

Amb els seus vehicles i fins i tot un gos antidroga

L’aulari de Castellfort, pertanyent al CRA Celumbres ha reunit als alumnes dels tres centres que el conformen, Portell, Cinctorres i Castellfort per tal d’assistir a una explicació de la Guàrdia Civil al voltant de les seues funcions i dels vehicles amb que disposen. D’aquesta manera es comptava amb els vehicles de patrulla, cotxes i motos de la Guàrdia Civil de Tràfic, motos també del SEPRONA i un gos policia, entrenat per tal de buscar drogues. L’acte al pati de l’escola de Cinctorres comptava amb una introducció per part del Sergent de la Guàrdia Civil de Morella, Mariano González.

Una activitat que s’ha considerat com a molt interessant per part del CRA Celumbres i que serveix per unir als alumnes de les tres escoles, a més de conèixer els treballs que desenvolupa la Guàrdia Civil en moltes matèries. Des de la Guàrdia Civil s’ofereix als Ajuntaments la possibilitat de dur a terme una activitat d’aquestes característiques. El consistori traslladava al CRA Celumbres la proposta i s’ha dut a terme al municipi de Castellfort.

Els alumnes han pogut tocar les sirenes de les motos de la Guàrdia Civil de Tràfic i pujar a les de muntanya del SEPRONA. Una de les exhibicions més esperades va ser la del gos policia, adiestrat per trobar drogues. Una de les persones presents al pati de l’escola portava droga amagada i el gos amb gran habilitat i olfatejant a tots els assistents, la trobava de seguida.

A més, la Guàrdia Civil de Tràfic també feia controls d’alcohemia als alumnes per explicar-los el funcionament de l’aparell que indica la taxa d’alcohol en sang. Com es pot veure, després de beure un batut de xocolata el resultat va ser de 0,0.

Abans d’iniciar-se aquesta activitat per part de la Guàrdia Civil, els alumnes dels tres centres del CRA Celumbres es van reunir a una de les aules i es van presentar. Molts d’ells ja es coneixien. La mestra encarregada de fer les presentacions també es nova a Castellfort i ens comptava les seues sensacions com a mestra a un aulari amb pocs alumnes i en un poble menut.

Amb la presència de la Guàrdia Civil i les diferents explicacions al voltant del treball que realitzen als nostre municipis per tal de garantir la seguretat de les persones, els alumnes del CRA Celumbres han passat una jornada de germanor a l’escola de Castellfort.

Directe