“Morella és sempre un lloc obert per a tots els homes i dones”

Carme Alborch, que ha mort avui, va ser la pregonera de les festes de Morella de 1994

Aquest dimecres 24 d’octubre, i després d’una llarga malaltia, ha mort Carmen Alborch. La que fora la primera valenciana ministra del país, i no abandonara mai la bandera del feminisme, deixa bons amics a la nostra comarca. Morella va tenir l’honor de tenir-la com a pregonera a les festes de 1994, any del 50 Sexenni. Des del balcó de l’Ajuntament, va oferir unes sentides paraules on recordava com “Morella és sempre un lloc obert per a tots els homes i per a totes les dones”.

Però va tornar més vegades, convidada pels grups de dones a taules rodones o a presentar algun dels seus llibres, com Solas, Malas o Libres… sempre mostrant el seu fort compromís en la lluita per la igualtat, per la qual va ser premiada en l’Alta Distinció de la Generalitat el passat 9 d’octubre.

Fa sols 15 dies, i ja portava un parell d’anys lluitant contra el càncer que li ha guanyat, però encara va tenir la força i les ganes de continuar defenent les seues idees, i reclamar que el feminisme “hauria de ser declarat patrimoni immaterial de la Humanitat”.

Directe