Aquest dilluns comença la campanya de vacunació contra la grip

La màxima incidència s'espera enguany als primers dos mesos de l'any 2019

La campanya de vacunació contra la grip d’aquesta tardor i hivern començava aquest dilluns 22 d’octubre a tota la Comunitat Valenciana. Des del Centre de Salut de Morella s’informa que també s’administrarà la vacunació a altres pobles i municipis veïns i es recorda que la màxima incidència de la grip enguany s’espera als primers dos mesos de l’any 2019. «Les dosis que hem rebut al Centre de Salut de Morella són per Ortells, Xiva, Castell de Cabres, Vallibona i Morella i ens les ha enviat la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana», explica Alba Manzano, infermera del Centre de Salut de Morella.

A més de les vacunacions al propi Centre de Salut, la campanya també engloba els centres d’atenció a persones majors existents a Morella. Des del Centre de Salut s’ha establert un horari per a posar les vacunes que és de 12 a 14h hores tots els dies de la setmana, apunta Alba Manzano.

Són moltes les persones que es vacunen anualment contra la grip i existeixen grups de risc, per als quals es recomana l’administració d’aquesta vacuna. Un dels principals són els majors de 65 anys però també a persones amb problemes de tensió, de diabetis, amb problemes cardiorespiratoris, malalties renals i embarassades. «A més, també s’aconsella que es posen la vacuna personal sanitari, persones que treballen a granges i també a centres escolars, ja que els xiquets són una gran porta d’entrada d’aquesta patologia», segons comenta Emiliano Sanjuán, infermer del Centre de Salut de Morella.

Cada any les vacunes pateixen variacions a les cepes que la conformen, seguint els criteris de l’Organització Mundial de la Salut. Les persones que no formen part de cap grup de risc i vullguen vacunar-se no necessiten recepta mèdica, només cal anar amb la targeta sanitària i demanar cita prèvia.

Aquest dilluns començava la vacunació i el Centre de Salut de Morella va rebent als primers pacients interessats en rebre-la. La campanya s’estendrà encara durant els mesos de novembre i desembre.

Directe