El camí de La Canà queda tallat per la previsió d’intenses pluges

Es suspenen les classes arreu dels centres educatius de la Comunitat per a divendres

El camí de La Canà queda tallat per la previsió d’intenses pluges

Davant la preemergència de nivell roig per establerta per aquestes pròximes hores, l’Ajuntament de Morella es manté alerta per les diferents possibles afeccions.

En els centres educatius la jornada ha transcorregut amb normalitat. Aquesta vesprada es celebrarà una reunió amb la direcció d’ambdós centres per analitzar la situació i veure si hi ha alguna afecció que impedisca celebrar la jornada de demà. Pel que fa als distints serveis municipals, el castell romandrà tancat aquesta vesprada i tota la jornada de demà i el parc d’aventura Saltapins no obrirà aquest cap de setmana.

D’altra banda, amb relació a la Rogativa de baixada de la Mare de Déu que es celebra aquest cap de setmana, demà s’analitzaran i s’informarà les possibles afeccions a l’itinerari establert. Potser hi haja un canvi de recorregut ja que, és probable que no es puga anar algunes sendes. Des de l’Ajuntament de Morella es demana precaució, així com estar informats a través dels canals oficials.

A banda, a nivell comarcal, l’alcalde de Cinctorres, Toni Ripollés, ha anunciat que, a partir de les cinc de la vesprada, queda tallat el camí de la Canà per precaució.

Preemergència per pluges

A partir del dijous, 18 d’octubre, s’inicia un episodi de pluges intenses, com a conseqüència d’una DANA (Depressió Aïllada a Nivells Alts) que afectarà a la Comunitat Valenciana i que s’allargarà durant diversos dies, segons informa el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana.
Aquest episodi es caracteritzarà per la persistència i extensió de les precipitacions arribant en alguns casos a quantitats acumulades importants, sobretot a les comarques dels Ports i el Maestrat.
Des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aquests dies el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat amb la finalitat d’activar amb antel·lació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

S’aconsella extremar la precaució en aquells municipis amb risc alt o mig d’inundacions, especialment en les proximitats de rius i barrancs.

Directe