“Coneix els nostres pobles” arriba a la Pobla de Benifassà

La iniciativa ha donat a conèixer les sénies que es conserven o la presència dels maquis

Video Thumbnail
Coneix els nostres pobles deixa al descobert els atractius turístics de la Pobla de Benifassà
"Entre ells, les sénies que encara es conserven i de la història dels maquis", apunta nord · la televisió comarcal

Amb una quarantena de persones, la visita Coneix Els Ports, Coneix els nostres pobles, realitzada a La Pobla de Benifassà, ha estat de les més multitudinàries fins ara del projecte de la Mancomunitat Comarcal Els Ports. Una visita en la què s’ha pogut conèixer part de la història recent relacionada amb la Guerra Civil, la post-guerra i els maquis. Començant a l’Església amb la guia de l’oficina de turisme, on s’ha mostrat una làpida recentment descoberta amb inscripcions antigues. Després s’ha continuat al cementiri on s’han vist les làpides d’alguns veïns afusellats a la Guerra. A partir d’aquest moment, el jove David Iscar, ha fet de guia de la trobada.

A la Pobla de Benifassà, Florencio Pla Meseguer, “La Pastora”, també cobra importància, ja que allà aquest guerriller tenia una casa. A banda de la història la vista també ha servit per descobrir els mètodes de regadiu que durant molts segles van ser fonamentals per al treball al camp a la zona: les sénies. Ja a l’Església David Iscar, ha ensenyat una maqueta que ha fet servir per al seu treball de recerca de l’institut i després, tots els participants han pogut veure les sénies que encara es conserven a diferents punts de la Pobla de Benifassà. Un recorregut explicat amb molts detalls pel jove estudiant de primer de batxillerat, David Iscar, que es considera un gran aficionat per descobrir i conèixer la història dels seus avantpassats.

L’alcalde de La Pobla de Benifassà, David Gil, ha destacat la iniciativa de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, com a molt positiva per a impulsar el turisme en municipis tan menuts, ja que per exemple, a la Tinença, recursos hi ha però el que falta és el pressupost.

L’entorn natural i el senderisme és del que més destaca a aquesta zona que rep al voltant d’unes 200,000 o 250,000 visites a l’any. La majoria, provinents de la Comunitat Valenciana, però també alguns de Catalunya i fins i tot Madrid. Uns turistes que donen vida a aquest municipi que durant l’any compta amb una seixantena de veïns.

Directe