Les Jornades Europees de Patrimoni uneixen Herbers i Pena Roja

La caminada entre els dos pobles va aprofitar per visitar diferents indrets patrimonials

Les jornades Europees de Patrimoni 2018 han fet parada aquest divendres, dia de la Hispanitat, a Herbers. Aquestes jornades estan organitzades per la Mancomunitat de la Taula del Sénia i plantegen activitats en els diferents pobles sota la seua jurisdicció. La temàtica d’enguany és l’art de compartir, i en el nostre territori s’ha apostat per posar en valor el patrimoni dels pobles en la forma de les diferents ermites o creus de terme amb les que compta cada municipi.

Aquest darrer divendres s’ha organitzat una ruta entre Herbers i Pena-Roja de Tastavins. Durant la marxa s’ha aprofitat per a visitar diferents ermites. “L’activitat és sortir des d’Herbers fins a la Mare de Déu del Sargar, un lloc molt bonic, després continuem, visitem Sant Llambert i anem pels Mollons fins a Pena Roja” explicava el veí d’Herbers Toño Llop.

A més de pel seu valor patrimonial, aquesta ruta destaca per la bellesa del seu paisatge, oferint un entorn natural i tranquil.

Aquesta marxa ha comptat amb una durada d’unes cinc hores entre les poblacions d’Herbers i Pena Roja. Un dels punts forts d’aquesta caminata ha sigut la visita a l’ermita del Sargar.

L’espai que rodeja aquesta ermita és també un lloc habitual d’esbarjo per als veïns i visitants d’Herbers, ja que està condicionat per albergar diferents activitats a l’aire lliure com berenes o simplement per apropar-se a llegir tranquil·lament.

Finalment, els caminants van continuar la seua marxa fins a Pena-Roja de Tastavins.

Directe