Comença la segona fase de les reparacions de la teulada de l’església

Les obres al sostre del temple tenen un pressupost de 80.000 euros

Les obres a la teulada de l’Església de Cinctorres van començar al maig d’aquest any. Abans però els tècnics van fer un tractament per eliminar les termites que s’estaven menjant les bigues. La qüestió és que aquesta problemàtica s’ha ajuntat amb la de les filtracions d’aigua, de manera que la teulada s’estava quedant en molt mal estat. Les actuacions, en aquesta segona fase, són un seguiment de la primera. El treball vol arribar als punts més malmesos i primer s’ha actuat a la part de davant de la cúpula de l’Església Sant Pere Apòstol de Cinctorres i ara es treballa al darrera.

El treball, com en les primeres actuacions, està consistint en alçar les teules, treure i canviar les bigues i posar una capa de lona per evitar que l’aigua torne a filtrar-se. L’obra ha començat fa unes setmanes i segons termini ha d’estar acabada a finals del mes d’octubre. Si tot va bé i el clima no complica molt la faena, s’espera que així siga.

La primera fase tenia un pressupost d’uns 65.000 euros i la segona, un poquet més, 80.000. En el primer cas la Diputació de Castelló és l’encarregada de finançar l’obra amb unes ajudes que ha atorgat al Bisbat de Tortosa. Per contra, aquesta segona fase l’ha finançat la Generalitat Valenciana, al 50%. La quantitat restant d’aquesta segona fase, 40.000 euros, els posarà l’Ajuntament de Cinctorres amb fons propis i amb ajudes de tots aquells que vulguen. S’ha obert un compte bancari a la parròquia per poder fer les donacions, que pareix, de moment, són nombroses.

Amb les dues fases acabades, la teulada de l’Església Sant Pere Apòstol de Cinctorres no quedarà arreglada del tot però, ara per ara, els tècnics han comptat que aquesta era la part més afectada per les termites i les filtracions d’aigua i, era on s’havia d’actuar més urgentment.

Fins a finals d’octubre els treballs a la teulada de l’Església de Cinctorres, que data del segle XVIII, encara seran presents.

Directe