Cap de setmana de festa grossa a Herbeset per a celebrar Sant Miquel

El poble, pràcticament deshabitat, es torna a omplir de vida amb aquestes festes anuals

Pels voltants del dia de Sant Miquel la tradició mana a Herbeset celebrar les festes en honor al seu patró. Un poblet en el qual hi viuen molt poques persones però que en arribar aquestes dates sempre s’omple de vida. Grans i menuts amb arrels al municipi tornen a Herbeset per fer festa per Sant Miquel. De fet, enguany, la participació ha sigut de les més elevades que es recorda en les darreres celebracions. A banda, el dissabte també s’ha comptat amb la Rondalla de Morella que ha fet un concert per a tots els veïns. Una part més formal, asseguts en rogle però també hi ha hagut alguna cançó pels carrers per ajuntar a tots els veïns d’una forma més dinàmica i divertida. Una jornada de germanor, convivència i alegria per celebrar la festa del patró Sant Miquel. Tot organitzat per la Confraria de Sant Miquel.

La Confraria de Sant Miquel és una associació que formen els mateixos veïns d’Herbeset i, visquen on visquen, s’encarreguen de preparar el que els toca. Una manera de treballar que els dona molt bons resultats ja que ho fan amb la major il·lusió i voluntat possible per viure unes boniques festes tots junts. Unes festes molt completes que han comptat, fins i tot, amb ball per la nit. La celebració ha sigut molt participativa agrupant a gent vinguda de punts ben diversos i propers a la comarca dels Ports, com l’Aragó o Catalunya.

Les birles, la rifa, el dinar de germanor, la missa, la cercavila dels Gaiteros de Morella així com la subhasta i els jocs tradicionals i la resta d’activitats organitzades per la Confraria de Sant Miquel han omplert de vida i festa el menut poble d’Herbeset.

Directe