La Nit Valenciana de la Investigació amb antropologia i arqueologia

S'explica l'excavació d’inhumacions i les datacions radiocarbòniques

Morella ha acollit, este cap de setmana, la primera Nit Europera de la Investigació Valenciana. Unes jornades que han apropat les ciències humanes i els estudis d’antropologia i arqueologia a tots els assistents, impulsat pel programa europeu de nit dels investigadors i amb la col·laboració del grup Paleolab i Noverint. Unes jornades que han acollit xerrades didàctiques sobre la importància de l’arqueologia funerària, l’antropologia forense o la paleopatologia.

Durant aquestes jornades també s’ha realitzat una petita mostra d’aspectes del ritual funerari. Així com també s’ha pogut vore una reproducció en 3D d’un cervell que es va trobar durant les excavacions que es van realitzar al carrer del Roser l’any passat.

Paleolab, és un grup de professionals de l’arqueologia i l’antropologia forense que treballen conjuntament en els projectes d’investigació i difusió científica. Un grup que ha realitzat diversos estudis a la localitat de Morella, com les troballes del carrer del Roser o del jaciment visigòtic.

L’objectiu últim d’aquestes jornades és el d’apropar al públic aquestes ciències d’una manera lúdica i didàctica.

Directe