Afavir explica a l’IES Els Ports com ajudar als familiars de víctimes de violència de gènere

Lucila Agredano i Félix López van viure la mort de la seua filla Rocío l'any 2008 a mans de la seua ex-parella

Lucila Agredano i Félix López van viure la mort de la seua filla Rocío l’any 2008 a mans de la seua ex-parella. Un fet de gran duresa per a la família que els impulsava a fundar ‘Afavir’, una associació dedicada a l’ajuda a familiars de víctimes per violència de gènere i que aquest dimarts ha visitat l’IES Els Ports de Morella. L’activitat ha estat promoguda per l’àrea d’Igualtat i Convivència del propi institut.

Des d’Afavir és freqüent visitar instituts per explicar a xics i xiques la seua experiència personal per a que puga ajudar a frenar aquesta lacra social que s’està vivint cada dia al voltant de la violència de gènere. L’associació, a més de xerrades, també ha organitzat moltes altres activitats d’ajuda a les víctimes de la violència de gènere, que desgraciadament tenen lloc massa a sovint.

Fèlix López, pare de Rocío, explica als alumnes la força amb la que van decidir tirar endavant i no tancar-se després de la mort de la seua filla, decidint la mare, Lucila fundar l’associació AFAVIR. Una de les reivindicacions principals d’AFAVIR és la lluita per aconseguir que s’implante a l’ensenyament espanyol una assignatura obligatòria que puga ser capaç d’educar al més menuts per erradicar la violència de gènere. També AFAVIR demana un canvi del codi penal per a que els assassinats per violència de gènere puguen ser comparables, per exemple amb el terrorisme.

L’acte tenia lloc a la Sala d’Audiviosuals de l’IES Els Ports amb la presència d’alumnes de diferents cursos i que comptava amb dues sessions en horari lectiu i un altre posterior per a mares i pares. Abans de la primera sessió es guardava un minut de silenci pels assassinats que tenien lloc a les darreres hores a Castelló i Granada.

Directe