Gemma Monfort serà la Reina Esther del 54 Sexenni

El quadre bíblic pertany al Gremi del Comerç

Els amaniments per a la celebració del 54 Sexenni ja han començat. Els carrers s’han organitzat per fer la seua decoració i quasi tots tenen triat el disseny, alguns ja estan entapissant. Els gremis del sexenni passat ja han escollit als alets del que arriba.

El gremi del comerç, fins i tot, ja ha fet públic el quadre d’Heroïnes Bíbliques, que sempre s’espera conèixer per aquest temps cada sis anys: Gemma Monfort serà la Reina Esther, personatge principal del quadre d’heroïnes. Junt amb ella, Elena Escorihuela Querol serà Jael, Laia Vives Delgado serà Judith, Belén Badal Querol serà Betsabé i Ana Ramón Amela serà Sara.

El quadre es completa amb Maria Salomé representada per Gema Escribano, Abigail que serà Candela Escorihuela Escuder, Joana Milián Ibáñez representarà a Rebeca; Laura Querol Monfort serà Ruth, Natalia Adell Rodríguez representarà a Séfora i Ángela Martínez Ripollés serà Raquel. L’únic personatge masculí d’aquest quadre és David, que porta el cap de Goliat encapçalant la comitiva. Aquest paper recaurà en el jove Pau Mestre Marcobal.

Segons la configuració del darrer sexenni, el Gremi del Comerç organitza la setena jornada del novenari. El gremi del comerç apareix per primera vegada en les festes sexennals l’any 1898, alhora que desapareix el gremi dels artistes. Ells eren els que s’encarregaven, entre altres elements del retaule, del quadre d’Heroïnes Bíbliques que des del sexenni de 1910, passen a ser totalment responsabilitat del gremi del comerç.

Directe